Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku. Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawic do lodówki. Tak przygotowane śledzie można jeść już nastepnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...
Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Zapiekanka po angielsku;-)
Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)