/ Przepisy / Śledzie w occie

Opis przygotowania

Filety namoczyć w wodzie (przez kilka godzin). Następnie dobrze przepłukać i pokroić na mniejsze kawałki, np. w romby. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w plastry. Wraz z rybą ułożyć w słoiku. Zalać przestudzoną marynatą (wodę wystarczy wcześniej zagotować z octem, cukrem i przyprawami). Zamknąć i wstawic do lodówki. Tak przygotowane śledzie można jeść już nastepnego dnia a w chłodzie wytrzymają nawet kilka tygodni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 441
Ewa gotuje - odc. nr 441

Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...

 

Podobne przepisy

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wędzony łosoś i halibut

Ryby z domowej wędzarni!

Dorsz po norwesku z sosem jajecznym

Podany z purée ziemniaczanym i kalafiorem romanesco...

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Wróć do listy przepisów