Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiarkki i usunąć pestki. Przełożyć do miksera. Paprykę upiec na ruszcie, obrać ze skórki, wyczyścić z nasion, pokroić i dorzucić do pomidorów. Połówkę melona wydrążyć, usuwając pestki. Miąższ wyjąć łyżką i przełożyć do miksera. Dodać czosnek, ocet jabłkowy i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Schłodzić w lodówce lub podawać z kostkami lodu. Udekorować plasterkami truskawki i listkami bazylii. Skropić oliwą. Podawac z grzankami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
Z kurczakiem i królikiem...
W stylu hiszpańskim;-)
A do tego bryndza!
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...