/ Przepisy / Chłodnik z żółtych pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiarkki i usunąć pestki. Przełożyć do miksera. Paprykę upiec na ruszcie, obrać ze skórki, wyczyścić z nasion, pokroić i dorzucić do pomidorów. Połówkę melona wydrążyć, usuwając pestki. Miąższ wyjąć łyżką i przełożyć do miksera. Dodać czosnek, ocet jabłkowy i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Schłodzić w lodówce lub podawać z kostkami lodu. Udekorować plasterkami truskawki i listkami bazylii. Skropić oliwą. Podawac z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Wróć do listy przepisów