Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rzodkiewki kiszone

Opis przygotowania

Rzodkiewki umyć i osuszyć. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać chrzan, czosnek, pieprz, kolendrę i ziele angielskie. Zalać przegotowaną, posoloną (1 łyżka na litr) i wystudzoną wodą. Dolać wody z ogórków. Przykryć spodeczkiem, obciążyć (np. kamieniem). Odstawić na 3 dni. Po tym czasie szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów