Płatki lekko zmiksować z migdałami (nie na mąkę). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Tortownicę (o średnicy 28 cm) wyłożyć papierem, boki wysmarować masłem. Dno wyłożyć masą, ubić łyżką i wstawić do lodówki na ok. ½ godziny.
Składniki masy podzielić na dwie części. Zmiksować partiami w robocie na gładką masę. Wyłożyć na owsiany spód. Piec przez godzinę w temp. 190 st. C.
Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik w środku na ½ godziny.
Udekorować owocami sezonowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...
Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!