/ Przepisy / Papryki z ryżem i brokułem

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać wodą. Posolić.

Szafran wsypać do szklanki. Zalać wrzątkiem. Wymieszać. Wlać do ryżu i ugotować.

Papryki dokładnie umyć, odciąć górę, usunąć gniazda nasienne.

Jajka wybić do miski i roztrzepać widelcem. Przelać do ryżu. Dodać pokrojoną fetę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i nałożyć do wydrążonych papryk. Każdą przykryć odciętą częścią i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Zapiekać przez ½ godziny w temp. 180 st. C.

Podawać z sosem pomidorowym (cebulę wystarczy przesmażyć na maśle z czosnkiem i dodać domowy przecier).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 391
Ewa gotuje - odc. nr 391

Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...

 

Podobne przepisy

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Pasta z czarnych oliwek

Dodatek do pieczywa...

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Wróć do listy przepisów