
Dojrzałe banany ułożyć na blasze wy¶cielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drug± stronę).
Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naci±ć i rozchylić. Do ¶rodka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekolad±. Udekorować mięt±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisn±ć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Cukier i drożdże rozpu¶cić w mleku, wmieszać 5 łyżek m±ki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...