Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle i przełożyć na deskę. Marchewki i seler pokroić w plastry, pieczarki umyć. Wrzucić do naczynia po mięsie. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju lub smalcu...