Schab pokroić na plastry i cienko rozbić. Następnie przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Rukolę i jarmuż umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekany czosnek i lekko przesmażyć. Dodać liście jarmużu, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i podsmażyć. Gdy jarmuż zmięknie, podlać winem i wszystko razem poddusić.
Tak przygotowane warzywo nałożyć na plastry schabu. Na jarmużu rozłożyć rukolę. Mięso z farszem zwinąć i spiąć wykałaczką. Podsmażyć z obu stron na patelni, na odrobinie smalcu. Podlać winem, przykryć i wstawić do piekarnika. Jeśli ktoś nie ma patelni nadającej się do zapiekania, to mięso musi przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
Zrobić mus z rabarbaru. Łodygi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, zalać winem, posłodzić, przykryć i poddusić. Dodać drobno posiekaną papryczkę chili. Gdy rabarbar całkiem się rozpadnie, zmiksować i odstawić do wystudzenia.
Roladki podawać z sałatką z pomidorów, cebuli, octu jabłkowego i oliwy oraz z musem z rabarbaru.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...
W marynacie jogurtowej i winnej...
Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...
Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)
Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...