/ Przepisy / Camembert z figami na roszponce

Opis przygotowania

Roszponkę ułożyć na dwóch płaskich talerzach, dodać przekrojone na pół winogrona i pokruszone orzechy.

Na patelni rozpuścić miód, wlać ocet jabłkowy i oliwę. Dodać igiełki rozmarynu. Figi pokroić na ćwiartki i włożyć do syropu. Dusić do miękkości.

Ser przekroić wzdłuż na dwa krążki, położyć na rozgrzanej patelni grillowej – skórką do dołu. Zapiekać, aż zacznie się topić. Umieścić na roszponce. Dookoła ułożyć figi i polać powstałym syropem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 375
Ewa gotuje - odc. nr 375

W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi niewielką, rodzinną winnicę Szawapier w...

 

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Sałatka z pieczonych buraczków

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...

Wróć do listy przepisów