Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
W stylu risotto;-)
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Grecka klasyka na polskim stole;-)