/ Przepisy / Ryba sezamkowa

Opis przygotowania

Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.

Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 40
Ewa gotuje - odc. nr 40

Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...

 

Podobne przepisy

Makaron w sosie borowikowym z kaczką

Włoska pasta z polskimi dodatkami...

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Gołąbki ziemniaczane

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...

Wróć do listy przepisów