Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
A do tego zielone szparagi...
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...