Na rozgrzaną patelnię wsypać cukier. Gdy się roztopi, wsypać posiekane nerkowce. Wymieszać. Jak pokryją się karmelem, przełożyć na papier do pieczenia i odstawić do wystudzenia.
Z owocu ananasa odciąć pióropusz i skórkę, łyżeczką wyciąć „oczka”. Pokroić na kawałki, odciąć twardy środek. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.
Zamrożony owoc przełożyć do miksera, wlać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Zmiksować.
Nałożyć do pucharków. Udekorować nerkowcami w karmelu. Można ozdobić bratkami z ogródka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...
Z gruszką...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...
Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!