Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w parze z soczewicą

Opis przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, przełożyć do zamykanego pojemnika, skropić sokiem z cytryny, przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Ugotować na parze (do wody wrzucić listki kaffiru).

Podawać z soczewicą, roszponką, opieczonymi pomidorkami oraz domowym pesto (składniki wystarczy zmiksować, stopniowo dolewając oliwy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 365
Ewa gotuje - odc. nr 365

W tym roku Ewa postanowiła przedłużyć sobie wakacje i zaraz na początku...

 

Podobne przepisy

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Karp na zielono

Ryba w warzywnym sosie!

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów