ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 356

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa odwiedzi Nikiszowiec, bodaj najbardziej rozpoznawalne osiedle Katowic, a zauroczona Śląskiem przygotuje tradycyjne potrawy tamtejszej kuchni. Zacznie od zupy „nic”, czyli wodzionki, robionej z czerstwego pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na drugie danie będzie schab sztygarski. Nadziewana kiełbasą wieprzowina zostanie podana z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Całość zwieńczy deser, doskonale znany przez wszystkie śląskie dzieci – Ewka ulepi bomby z hawerfloków. Tłumacząc ze śląskiego „na nasze” zrobi kulki z płatków owsianych.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Wodzionka

Zupa na gwoździu...

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Bomby z hawerfolków

Kule z płatków owsianych;-)

Wróć do listy odcinków