/ Przepisy / Juszka z Dąbrowy

Opis przygotowania

Do ciepłego wywaru wrzucić obrane i drobno pokrojone warzywa (oprócz ziemniaków). Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz lubczykiem. Kaszę przelać wrzątkiem na sicie i wrzucić do garnka. Dodać opaloną cebulę i ugotować do miękkości, przy czym mniej więcej w połowie dorzucić jeszcze pokrojone w kostkę ziemniaki.

Doprawić solą i pieprzem. Podawać okraszone skwarkami. Udekorować posiekaną pietruszką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 357
Ewa gotuje - odc. nr 357

W kolejnym odcinku Ewa opowie o kuchni Zagłębia Dąbrowskiego. A że prawdziwy,...

 

Podobne przepisy

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Krem z ziemniaków

Z kaszanką w orientalnej panierce;-)

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Wróć do listy przepisów