Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cwibak

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połow± cukru. Stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucieraj±c, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywn± pianę.

Delikatnie mieszaj±c dodać krem z żółtek, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczow±. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej m±k±).

Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 87
Ewa gotuje - odc. nr 87

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrz±dzi sztukę mięsa… inaczej....

 

Podobne przepisy

Kocie oczka

M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię ...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Pucharki z galaretk± i bezami

A zamiast bitej ¶mietany jogurt naturalny!

Placek z cukini±

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, m±kę przesian± z proszkiem do pi ...

Wróć do listy przepisów