
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cukru. Stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucierając, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę.
Delikatnie mieszając dodać krem z żółtek, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczową. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej mąką).
Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
A tak naprawdę z czekolady i fasoli...