Mięso przykryć folią spożywczą i mocno rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Na każdym kawałku cielęciny ułożyć plaster szynki oraz sera żółtego. Złożyć na pół, w razie potrzeby odciąć wystającą wędlinę i ser.
Kotlety zanurzyć w roztrzepanym jajku, opanierować w bułce tartej. Usmażyć z obu stron – na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Jako dodatek lub samodzielne danie...
Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...