/ Przepisy / Cordon bleu

Opis przygotowania

Mięso przykryć folią spożywczą i mocno rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.

Na każdym kawałku cielęciny ułożyć plaster szynki oraz sera żółtego. Złożyć na pół, w razie potrzeby odciąć wystającą wędlinę i ser.

Kotlety zanurzyć w roztrzepanym jajku, opanierować w bułce tartej. Usmażyć z obu stron – na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 323
Ewa gotuje - odc. nr 323

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...

 

Podobne przepisy

Cottage pie z cheddarem

Wiejska zapiekanka z Wielkiej Brytanii...

Rydze kiszone

Z kwaśnym mlekiem;-)

Deser orzechowy na mleku sojowym

Z sezonowymi owocami i musem z mango;-)

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Wróć do listy przepisów