Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski po wiedeńsku

Opis przygotowania

Kapary drobno posiekać. Przełożyć do miski. Cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać do kaparów. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić, by sos się przegryzł.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 321
Ewa gotuje - odc. nr 321

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...

 

Podobne przepisy

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Zapiekanka z jajem

Lub jak kto woli jajecznica inaczej...

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Wróć do listy przepisów