Z awokado wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Dodać banana i zmiksować.
Wybić jajka i ponownie zmiksować. Dodać mąkę kokosową, kakao i sodę. Wlać syrop z agawy. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Posolić i jeszcze raz zmiksować.
Przełożyć do żaroodpornej foremki (20 cm x 20 cm). Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 25 minut.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą oraz pistacjami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...
Na płatkach owsianych;-)