M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimn± wodę, dodać cukier i jajka. Wyrobić rękami, w razie potrzeby podsypać m±k±.
Ciasto rozwałkować, nawin±ć na wałek i włożyć do formy o wymiarach 40x24 cm. Foremkę wyłożyć wcze¶niej papierem do pieczenia - tak, by z niej wystawał (upieczon± kremówkę będzie łatwiej wyj±ć). Miejsca, których nie zakrył, wysmarować masłem (można też natłu¶cić cały papier).
Budyń poł±czyć z cukrem, zalać niewielk± ilo¶ci± zimnego mleka, dokładnie wymieszać. Resztę zagotować, cały czas mieszaj±c wlać mleko z cukrem i budyniem. Mieszać, aż zgęstnieje. Masę budyniow± wylać na ciasto, wygładzić.
Przygotować masę kokosow±. Oddzielić białka od żółtek. Białka ze szczypt± soli ubić na sztywn± pianę, pod koniec stopniowo dodać cukier i ubijać, aż się rozpu¶ci. Dodać żółtka, kokos i roztopione ostudzone masło. Dobrze wymieszać.
Nałożyć na masę budyniow±, wygładzić. Piec 1 godzinę na dolnej półce piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z kolejnego odcinka magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" dowiemy się, jak...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Najlepiej smakuje z herbat± i konfitur± truskawkow±;-)
Z kremem pomarańczowym!
Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...