Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić solą i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ...
Spora dawka witaminy C!
Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać mąkę, dolać ml ...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...