
Ser przepu¶cić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisn±ć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić sol± i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z pro¶b± o przepisy bezglutenowe,...
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć w gor±cej wodzie i obrać ze skórki ...
Rybka pokłócona z twarożkiem...
Z jajek, kefiru, m±ki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej ¶mietany. Poł± ...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...