Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z adwokatem

Opis przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucierając. Ciasto przelać do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z owocami lub lodami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 105
Ewa gotuje - odc. nr 105

W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka kulinarnej serii Ewa...

 

Podobne przepisy

Croissanty

Rogaliki po francusku...

Ciasto imprezowe

Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...

Ule

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...

Jabłecznik z budyniem winnym

Na białym winie!

Wróć do listy przepisów