Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać mąkę gryczaną oraz migdałową. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drugą szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć naleśniki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Do zrobienia tuż przed pierwszą gwiazdką;-)
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...