
Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać m±kę gryczan± oraz migdałow±. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drug± szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.
Na mocno rozgrzan± patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć nale¶niki.
Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Każdy może mieć własn± fabryczkę czekolady!
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Las pierników na ¶wi±teczny stół!
Przesian± m±kę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...