Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z gruszki i pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku, na mocno rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie zalać winem. Dorzucić obraną i pokrojoną gruszkę. Gdy alkohol odparuje, wlać bulion, przykryć i ugotować do miękkości.

Dodać ser pleśniowy. Zmiksować. Przyprawić solą. Wycisnąć sok z cytryny.

Na talerzu udekorować prażonymi orzechami włoskimi (można je lekko przesiekać) oraz natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Wróć do listy przepisów