/ Przepisy / Puree z ziemniaków i brokułów

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku. Dodać różyczki brokułu oraz czosnek i ugotować do miękkości.

Odcedzić, dodać śmietanę. Przyprawić gałką muszkatołową. Ugnieść. Podawać na ciepło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 285
Ewa gotuje - odc. nr 285

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi polędwiczkę wieprzową na purée z ziemniaków...

 

Podobne przepisy

Kulki ziemniaczane

Sposób na kartofle...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Kiczeri - hinduski detoks

Potrawka z fasoli mung i ryżu;-)

Wróć do listy przepisów