
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić do lodówki. Czekolady rozpuścić (osobno), do każdej dodać po 125 g masła. Roztrzepać i dodać po 2 jajka. Przyprawić solą. Połączyć z mąką - po 65 g.
Do masy ciemnej dodać żurawinę, wymieszać i przelać do formy. Następnie nałożyć masę jasną. Foremkę włożyć do piekarnika, piecyk wyłączyć. Gdy piekarnik wystygnie, ciasto będzie gotowe (co potrwa mniej więcej 2 godziny).
Podawać z żurawiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...
Otulony palisadą z biszkoptów;-)
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...