Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę. Wsypać paprykę, skarmelizować. Wrzucić mięso. Posolić. Zalać rosołem. Wymieszać. Przykryć i udusić do miękkości.
Na drugiej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przesmażyć. Gdy mąka z masłem lekko zbrązowieje, zalać wywarem z mięsa (wystarczy 1 chochla). Wymieszać i przelać do gulaszu.
Podawać z kleksem śmietany i szczyptą słodkiej papryki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...
Z kaszą i ćwikłą;-)
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...
Szybki sposób na wiosenny obiad;-)
Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i 1/2 c ...