ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 243

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej przystawki – oliwek czarnych i zielonych z serem pleśniowym. Następnie ugotuje zupę-krem z oliwek zielonych z ziemniakami. Jako danie główne będzie tarta drożdżowa z wędzoną makrelą. Na deser szybki torcik bez pieczenia, z dużą ilością bitej śmietany i musem porzeczkowym.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Oliwki z niebieskim serem

Oliwki wrzucić do miseczki, dodać pokrojoną w piórka cebulę...

Zupa oliwkowa z ziemniakami

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru...

Tarta z makrelą

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...

Torcik z musem porzeczkowym

Herbatniki wrzucić do miksera i zmiksować...

Wróć do listy odcinków