Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać.
Przygotować sos. Anchois przełożyć do moździerza, rozetrzeć. Dodać musztardę i sok z pomarańczy. Wymieszać. Wlać oliwę i wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Przelać na oliwki z cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....
Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...