Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski (np. obieraczką do warzyw). Identycznie obrać i pokroić imbir. Przełożyć do miseczki. Dorzucić oliwki. Dodać miód. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i odstawić na chwilę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Otoczaki dunajeckie

Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...

Bakłażany zapiekane z fetą

Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...

Tempura z krewetek na szampanie

Z lodowatego wina, mąki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Wróć do listy przepisów