/ Przepisy / Koperkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.

Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 223
Ewa gotuje - odc. nr 223

Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...

 

Podobne przepisy

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Zupa kalafiorowa

Z kluseczkami grysikowymi;-)

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Wróć do listy przepisów