
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić sokiem z cytryny, by nie sczerniały. Na stolnicy wyrobić m±kę z serem, cukrem waniliowym i ogrzanym do temperatury pokojowej masłem - ciasto ma być trochę twardsze niż na makaron.
Schować do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie rozwałkować (jak na pierogi) i szklank± wykroić kr±żki. Na każdy nałożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i skleić w rogach. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C 25-30 minut. Wyj±ć, posypać cukrem pudrem.
Ciasteczka można nadziewać w różny sposób, np. wymieszan± z marmolad± konfitur± z płatków dzikiej róży (wtedy zamiast kr±żków wycinamy kwadraty i składamy "w kopertę").
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. M±kę ...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, ¶rodek wyci±ć, mi±ższ po ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...