
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem. M±kę przesiać z sod±, proszkiem do pieczenia, cynamonem, kakao i sol±. Wraz z olejem stopniowo dodać do utartych jajek i zmiksować.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w grub± kostkę. ¦liwki pokroić na kawałki. Dodać do ciasta. Wsypać orzechy i wymieszać – tak, by ciasto obkleiło jabłka i bakalie. Przełożyć do prostok±tnej formy, natłuszczonej masłem i oprószonej m±k± (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Wyrównać i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C. Piec do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego w±tróbk±, surówkę z buraczków...
Z kremem i owocami;-)
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gor±c± wod±. O ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gor±c± wod± na sztywny krem. D ...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...