
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem. M±kę przesiać z sod±, proszkiem do pieczenia, cynamonem, kakao i sol±. Wraz z olejem stopniowo dodać do utartych jajek i zmiksować.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w grub± kostkę. ¦liwki pokroić na kawałki. Dodać do ciasta. Wsypać orzechy i wymieszać – tak, by ciasto obkleiło jabłka i bakalie. Przełożyć do prostok±tnej formy, natłuszczonej masłem i oprószonej m±k± (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Wyrównać i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C. Piec do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego w±tróbk±, surówkę z buraczków...
Na stolnicę wysypać m±kę krupczatkę...
M±kę i masło wysiekać nożem. Dolać ¶mietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Ser przepu¶cić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...