Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kaszotto w piwie

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.

Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Empanadillas

Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Pasztet z kurczaka

Z warzywami;-)

Wróć do listy przepisów