/ Przepisy / Chiński rosół z jajem

Opis przygotowania

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru (ok. 1 cm kłącza). Dorzucić posiekaną chili – bez pestek. Posłodzić. Wlać ocet ryżowy i sos sojowy.

Dodać pokrojoną cebulę (tylko białą część).

Jajka wybić do miski. Roztrzepać z olejem sezamowym. Wlać na gotujący się rosół, cały czas mieszając widelcem, by powstały nitki.

Podawać w chińskich, niewielkich miseczkach. Udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Chłodnik z awokado

Na wywarze jarzynowym;-)

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Zupa cytrynowa

W garnku podgrzać 1  1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...

Wróć do listy przepisów