Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru (ok. 1 cm kłącza). Dorzucić posiekaną chili – bez pestek. Posłodzić. Wlać ocet ryżowy i sos sojowy.
Dodać pokrojoną cebulę (tylko białą część).
Jajka wybić do miski. Roztrzepać z olejem sezamowym. Wlać na gotujący się rosół, cały czas mieszając widelcem, by powstały nitki.
Podawać w chińskich, niewielkich miseczkach. Udekorować posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
W stylu francuskim;-)
Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...
Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...