Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru (ok. 1 cm kłącza). Dorzucić posiekaną chili – bez pestek. Posłodzić. Wlać ocet ryżowy i sos sojowy.
Dodać pokrojoną cebulę (tylko białą część).
Jajka wybić do miski. Roztrzepać z olejem sezamowym. Wlać na gotujący się rosół, cały czas mieszając widelcem, by powstały nitki.
Podawać w chińskich, niewielkich miseczkach. Udekorować posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)