
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią buraczki - pokrojone na cienkie jak pergamin plastry (na szatkownicy do ogórków).
Czosnek posiekać bardzo drobno lub przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać miód i kumin, wymieszać. Wlać ocet, następnie olej. Przyprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Sos przelać na buraczki. Przykryć folią i schłodzić w lodówce (przez minimum 2 godziny).
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Fantastyczny dodatek do mięs!