Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.
Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Podana z zielonym purée!
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...
Wigilijna ryba nieco inaczej...