Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. Wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, lekko podsmażyć.
Dodać mielone mięso (powinno być chude i lekko przesiekane). Smażyć na dużym ogniu, aż wołowina lekko zbrązowieje i przestanie być surowa.
Zalać winem. Dorzucić drobno pokrojone pomidory, dolać sok z puszki, dodać koncentrat, przyprawić oregano. Zagotować.
Następnie zmniejszyć płomień i gotować jeszcze przez około 30 minut - pod przykryciem. Przyprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente - we wrzątku z odrobiną oliwy. Wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać tartym serem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Pod beszamelem...
Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...
W marynacie z musztardy...
Tradycyjna potrawa z Meksyku;-)