Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serownik-murzynek

Opis przygotowania

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia i żółtka. Wymieszać. Poł±czyć z pian± ubit± z białek.

Z podanych składników zrobić masę. Do sera dodać masło, żółtka, cukier, m±kę i proszek do pieczenia. Wymieszać z pian± z białek.

Ciasto przełożyć do foremki - na wierzchu rozłożyć masę serow± (formuj±c kilka okr±głych, stykaj±cych się ze sob± „placuszków"). Piec przez około 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Kruche z orzechami

M±kę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnie¶ć. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...

Kandyzowana skórka cytrynowa

¦wietny dodatek do wypieków!

Chrust, czyli faworki

M±kę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...

Wróć do listy przepisów