Mięso pokroić w długie paski, oprószyć domową mieszanką przypraw, odstawić.
Cebulę pokroić w półplasterki, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach albo pokroić w cienkie paski obieraczką do warzyw.
Mięso usmażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Wlać 1/2 szklanki wody, wymyć smak, przelać do mięsa. Na patelni ponownie rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i marchewkę. Przełożyć do mięsa i odrobiną wody ponownie wymyć smak. Dodać przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusić pod przykryciem przez około 20 minut.
Dodać pokrojoną w paski paprykę, kukurydzę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić przez kolejne 15 minut. Pod koniec dodać orzechy nerkowca.
Podawać z ryżem. Dekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku będzie schab w jarzynach. Na deser tort migdałowo-orzechowy,...
Z modną pianką!
W stylu włoskiej lasagne;-)
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...
Z gorgonzolą i oscypkiem!