Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić na ćwiartki lub na 8 części. Usunąć pestki z sokiem, sok przetrzeć przez sito, pestki wyrzucić. Sok dodać do pomidorów.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Keczup połączyć z miodem, przyprawić solą i pieprzem. Małymi porcjami, by sos się nie rozwarstwił, dolać oliwę. Dodać cebulę. Gotowym sosem polać pomidory. Wymieszać.
Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...