Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wymieszać.
Przygotować sos winegret. Czosnek przecisnąć przez praskę, posolić, dodać musztardę (polecam dijońską z miodem), sok z połowy cytryny i cukier (najlepszy będzie brązowy). Przyprawić ziołami - roztartymi uprzednio w dłoniach. Wymieszać. Następnie cały czas mieszając dolać oliwę.
Sos dodać do sałatki tuż przed podaniem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...
Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Z warzywami z rusztu!
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!