
Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.
Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!
Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...
Mocno czosnkowy;-)
Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...