Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Paprykowy krem z pomarańczą

Opis przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.

Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Zupa czosnkowa

Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Awgolemono

Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)

Zupa z dyni

Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...

Wróć do listy przepisów