
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i upiec w piekarniku.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian i stopniowo dodać mąkę, mleko i kakao, cały czas miksując. Dosypać proszek do pieczenia. Gdy masa zrobi się jednolita, dolać rozpuszczone i wystudzone masło. Na samym końcu wmieszać upieczone buraczki.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (mogą być papierowe, natłuszczone masłem). Nakładać mniej więcej do 2/3 wysokości. Wstawić na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną białą czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Ciasto z miodem i orzechami;-)
Na herbatnikach o smaku kakao...
W stylu bajaderki;-)