Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffinki z buraczkiem

Opis przygotowania

Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i upiec w piekarniku.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian i stopniowo dodać m±kę, mleko i kakao, cały czas miksuj±c. Dosypać proszek do pieczenia. Gdy masa zrobi się jednolita, dolać rozpuszczone i wystudzone masło. Na samym końcu wmieszać upieczone buraczki.

Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (mog± być papierowe, natłuszczone masłem). Nakładać mniej więcej do 2/3 wysoko¶ci. Wstawić na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopion± biał± czekolad±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekaw± przystawkę...

 

Podobne przepisy

Sernik jaglany z wi¶niami

Na herbatnikach;-)

Sernik dyniowy

Mocno waniliowy;-)

Placek kawowo-orzechowy

M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...

Ciasto z rabarbarem

Na stolnicę przesiać m±kę tortow±, dosypać krupczatkę...

Wróć do listy przepisów