/ Przepisy / Mandarynkowiec

Opis przygotowania

Całe mandarynki (ze skórką) zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 minut, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5   szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć.

Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.

Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 156
Ewa gotuje - odc. nr 156

Tym razem wyśmienity kurczak po chińsku z makaronem ryżowym. A na deser...

 

Podobne przepisy

Kruche z orzechami

Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Tort z kremem cytrynowym i bezą

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Serownik-murzynek

Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...

Wróć do listy przepisów