Masło utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Następnie dodać po łyżce maku - sparzonego mlekiem i zmielonego dwa razy. Wymieszać.
Dodać po łyżce kaszy manny, wymieszanej z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Wmieszać posiekane orzechy włoskie i jabłka utarte na tarce jarzynowej, dodać pianę z białek - ubitą z szczyptą soli.
Przełożyć do tortownicy lub małej blaszki. Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Oblać płynną czekoladą, udekorować połówkami orzechów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Wielkanoc! W programie Ewa pokaże jak przyrządzić galaretki...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...
Ciasto z zaskakującym farszem...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...