Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, oliwę, kminek i sól. Marynatę wlać do worka z kurczakiem (zostawiając 2 łyżki), zamknąć i obrócić w rękach kilka razy - tak, by marynata pokryła całe mięso. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Do reszty marynaty dodać pokrojone w kostkę pomidory, awokado i cebulę oraz posiekaną kolendrę i papryczkę (bez pestek). Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Kurczaka upiec na grillu (przez mniej więcej 4 minuty z każdej strony). Podawać z salsą i sałatką z dressingiem limonkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W wakacje Ewa Wachowicz podpowie co jeść, by zrzucić zbędne kilogramy....
W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego m ...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...
Kruche z rubinolą;-)
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...