Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kryzysowy placek po węgiersku

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dosypać paprykę w proszku, lekko przesmażyć. Rozprowadzić kwaśną śmietaną.

Placek wyłożyć na talerz, na połowę dać gulasz i złożyć.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 52
Ewa gotuje - odc. nr 52

Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...

 

Podobne przepisy

Kurze udka w glazurze

Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...

Roladki z karmazyna

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Sola na parze z salsą pomidorową

Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...

Wróć do listy przepisów