Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Dodać rozgniecione tłuczkiem pistacje.
Białka ubić ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietanę również ubić. Dodać do masy żółtkowej. Na samym końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.
Przełożyć do silikonowych foremek na panna cottę lub do filiżanek. Wstawić do zamrażarki i chłodzić przez 3 godziny.
Wyjąć z foremek i położyć na talerzykach. Udekorować pokruszonymi pistacjami oraz bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.
Biszkopt z kawą cappuccino!
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
Klasyk z Francji;-)