Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem w gorącej kąpieli wodnej. Dodać rozgniecione tłuczkiem pistacje.
Białka ubić ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietanę również ubić. Dodać do masy żółtkowej. Na samym końcu delikatnie wmieszać pianę z białek.
Przełożyć do silikonowych foremek na panna cottę lub do filiżanek. Wstawić do zamrażarki i chłodzić przez 3 godziny.
Wyjąć z foremek i położyć na talerzykach. Udekorować pokruszonymi pistacjami oraz bratkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Wyspiarska wersja krakowskiego piszingera...
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...