
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.
Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...
Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...