
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak, by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Do połowy kieszonek włożyć po kawałku sera żółtego i listek szałwii, drugą połowę nadziać farszem pieczarkowym.
Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć - najlepiej na smalcu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem...
I serem pleśniowym...
Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...
Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...